BEKIJK ONZE

Veelgestelde vragen

28) Welke soorten subsidies bestaan er via toeslagen?

Er zijn de volgende subsidies:

 

  • Zorgtoeslag

De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van uw Nederlandse zorgverzekering. U kunt een zorgsubsidie ontvangen. Deze subsidie kan worden aangevraagd als u minder dan €22.700.- per jaar verdient (Geschat op 2019)

 

  • Huurtoeslag

De huursubsidie is een bijdrage in de huurkosten van uw woning. Deze subsidie kan worden aangevraagd als u minder dan €29.500.- per jaar verdient en ook de in het medium inbegrepen huurkosten niet hoger zijn dan €700.- (Geschat op 2019)

 

–           Kinderopvangtoeslag 

Als uw kinderen naar de kinderopvang gaan, kunt u kinderopvangtoeslag krijgen. Dit is een bijdrage in de kosten voor de kinderopvang. U kunt de subsidie aanvragen als u geregistreerde kinderopvang gebruikt en als u en uw partner werken. Maar soms kun je de opdracht ook krijgen als je niet werkt of als je partner een cursus volgt. Het bedrag dat u ontvangt is afhankelijk van de uren die u werkt, het type kinderopvang en het aantal uren dat u gebruikt. Bovendien moet u kind in de zelfde adres leven als de ouders.

 

  • Kindgebonden Budget

Het budget voor kinderen is een bijdrage in de kosten van kinderen tot 18 jaar. U ontvangt dit bovenop de uitkering per kind. Dit budget is ook afhankelijke van het inkomen als koppel.

 

  • Kinderbijslag

De hoogte van de kinderbijslag is afhankelijk van de leeftijd van uw kind. Dit bedrag neemt toe wanneer het kind 6 wordt en neemt weer toe wanneer het kind 12 wordt. We betalen de kinderbijslag aan het einde van het kwartaal. Bijvoorbeeld, in 2019 voor kinderen van 0-5 jaar wordt het bedrag van €221,49 betaald, kinderen van 6-11 jaar wordt het bedrag van €268,95 betaald, voor tieners van 12-17 jaar wordt het bedrag van €316,41 betaald dus driemaandelijks (januari, april, juli en oktober).

0

29) Hoe weet je zeker of ik toegang heb tot een van de subsidies?

U kunt de toeslagenpagina openen en het resultaat direct in het systeem bekijken. U moet eerst het jaar invoeren waarin u de subsidie wilt aanvragen, uw persoonlijke gegevens en het soort subsidie toevoegen. Het systeem maakt een geschatte berekening of u deze subsidie wel of niet kunt aanvragen, zie de berekening op de volgende link:

https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/

0

30) Kan ik zorgtoeslag aanvragen omdat ik mijn ziekteverzekering in het jaar niet heb gebruikt?

Nee, omdat het niet gebruiken van een ziektekostenverzekering gedurende het jaar niet betekent dat u de ziekteverzekeringssubsidie kunt aanvragen. Afhankelijk van uw jaarinkomen kunt u de subsidie alleen aanvragen.

Bijvoorbeeld, als uw inkomen gedurende het jaar 2019, niet hoger was dan €29.500 dan kan u de zorgtoeslag aanvragen.

0

31) Waar hangt het van af dat ik huurtoeslag kan vragen?

Het hangt af van het inkomen dat u gedurende het jaar hebt gehad dat u de subsidie wilt aanvragen.

Als u bijvoorbeeld in 2019 alleen woont en uw inkomen niet hoger is dan € 22.700.- per jaar, kunt u naast de huurkosten inclusief services waarvoor u niet meer dan gemiddeld €700.- betaald, de huurverzekeringssubsidie aanvragen. Houd er rekening mee dat als u niet alleen woont, het inkomen van alle bewoners op dat adres niet meer dan €30.825.- per jaar kan bedragen om de huursubsidie aan te vragen.

0

32) Waar hangt het van af dat ik huurtoeslag kan vragen?

Het hangt af van het inkomen dat u gedurende het jaar hebt gehad dat u de subsidie wilt aanvragen.

0

33) Wat is het Wereldinkomen?

Het Wereldinkomen zijn inkomsten buiten en binnen Nederland. Als u een van de subsidies hebt aangevraagd maar u bent geregistreerd met een adres in Spanje, dan zal de afdeling toeslagen u om een bewijs van inkomsten binnen en buiten Nederland vragen om de subsidies te berekenen.

0

ONTDEK

Onze diensten

Administratieve diensten

Directe toegang tot ons PSM Consultancy online platform, waar elke klant zijn btw-aangifte kan bekijken.

Toegang tot actuele en historische btw-aangifteverslagen.

Registratie en bezichtiging van facturen op het online platform.

Om te zoeken naar facturen geregistreerd op het online platform, jaarlijkse winstgrafiek van uw bedrijf, registers van werktijden en het beheer van klanten en leveranciers.

Lees meer

Boekhoudkundige diensten

Beoordeling van inkomsten- en onkostenfacturen.

Advies over factureringsregels.

Wij maken de balans van uw bedrijf op.

Wij maken het rapport op van de winst en verlies van uw bedrijf.

Lees meer

Belastingdienst

BTW-aangifte.

Aangifte inkomstenbelasting (formulier P, M en C).

Advies over fiscale voordelen voor bedrijven.

Advies aan audits.

Informatie over 30% uitspraak (regeling).

Lees meer

GA NAAR ONS

Belastingportaal
KLIK HIER
0