BEKIJK ONZE

Veelgestelde vragen

34) Ik ga een auto kopen in Nederland, welke belasting moet ik betalen voor de auto?

Als u in Nederland woont en een motorvoertuig (auto, bestelwagen, motor, aanhangwagen of vrachtwagen) bezit, moet u de voertuigbelasting MRB (Motorrijtuigenbelasting) betalen. U ontvangt ook automatisch een evaluatie van de belasting dienst en de Nederlandse douane. De belasting is afhankelijk van het type auto dat u koopt, de provincie waar u woont, het type brandstof dat u gebruikt (diesel, benzine, gas, enz.) En het gewicht van de auto. Al deze kenmerken bij elkaar opgeteld, is dat de voertuigbelasting wordt berekend, die om de drie maanden wordt betaald. Op de volgende pagina kunt u automatisch de MRB (Motorrijtuigenbelasting)berekenen:

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/auto-en-vervoer/content/hulpmiddel-motorrijtuigenbelasting-berekenen

0

35) Als ik een voertuig heb met een elektromotor of een waterstofverbrandingsmotor, moet ik voertuigbelasting betalen MRB (Motorrijtuigenbelasting)?

Nee, in dat geval hoeft geen MRB (Motorrijtuigenbelasting) te worden betaald. Auto’s die brandstof besparen, zijn vrijgesteld van degelijke belastingbetalingen.

0

36) Moet ik voertuigbelasting betalen als mijn auto hybride is?

Ja, in dit geval moet u belasting betalen, maar slechts de helft van de MRB (Motorrijtuigenbelasting).

0

37) Mijn auto heeft een buitenlandse registratie, moet ik belasting betalen?

Als u inwoner bent van Nederland en een auto heeft met een kenteken met buitenlandse registratie, moet u de Nederlandse motorrijtuigenbelasting MRB (Motorrijtuigenbelasting) betalen voordat u de auto in Nederland gebruikt. In de volgende link vindt u het formulier voor de melding van een auto met buitenlandse registratie:

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/aangifte_motorrijtuigbelasting_buitenlands_kenteken

0

38) Ik wil mijn auto importeren uit Spanje in Nederland, welke belasting moet ik betalen?

U moet de belasting betalen voor persoonlijke voertuigen en motorvoertuigen genaamd BPM (Belasting van Personenauto’s in Motorrijtuigen), als u een nieuw personenvoertuig, motorfiets, bestelwagen in Nederland koopt of een auto uit het buitenland importeert. Er zijn echter ook andere gevallen waarin de BPM wordt betaald. De BPM – belasting (Belasting van Personenauto’s op Motorrijtuigen) is afhankelijk van het motorvoertuig en het BPM – tarief, dat wordt bepaald door de uitstoot van CO2.

0

39) Ik wil mijn auto importeren uit Spanje, welke belasting moet ik betalen?

U moet de belasting betalen voor persoonlijke voertuigen en motorvoertuigen genaamd BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen).

0

40) Als ik een auto of motor registreer vanuit het buitenland, in het Nederlandse RDW (Dienst Wegverkeer), voertuigregistratiesysteem, moet ik dan een verklaring van de BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen) indienen?

Ja, maar voordat u een BPM-verklaring (Belasting van Personenauto’s Motorrijtuigen) kunt indienen, moet u de auto, vrachtwagen of motorfiets identificeren of inspecteren bij een RDW- inspectiestation (Rijks Dienst Wegverkeer). De RDW (Rijks Dienst Wegverkeer) is de organisatie die alle motorvoertuigen en rijbewijzen in Nederland registreert. Vanaf 1 November 2018 moet u de BPM- verklaring indienen met behulp van het formulier BPM-aangifte/kennisgeving/specificatie. U moet deze verklaring met de gevraagde bestanden in een verzegelde envelop verzenden naar:

Belastingdienst.

Postbus 2710

6401 DE Heerlen

Nederland

0

41) Wanneer moet ik een verklaring voor BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen), indienen voor persoonlijke voertuigen en motorvoertuigen?

Als u in Nederland een nieuwe personenauto of een nieuwe motorfiets hebt gekocht, zal de importeur een aangifte indienen en namens u de BPM betalen. Zodra de BPM-aangifte is ingediend en de BPM-belastingen zijn betaald, zal de RDW LA RDW (Dienst Wegverkeer), de organisatie die alle motorvoertuigen en rijbewijzen in Nederland registreert, de registratiedocumenten voor voertuig in orde maken. Hierna kunt u uw personenauto of motorfiets op de openbare weg gebruiken.

0

ONTDEK

Onze diensten

Administratieve diensten

Directe toegang tot ons PSM Consultancy online platform, waar elke klant zijn btw-aangifte kan bekijken.

Toegang tot actuele en historische btw-aangifteverslagen.

Registratie en bezichtiging van facturen op het online platform.

Om te zoeken naar facturen geregistreerd op het online platform, jaarlijkse winstgrafiek van uw bedrijf, registers van werktijden en het beheer van klanten en leveranciers.

Lees meer

Boekhoudkundige diensten

Beoordeling van inkomsten- en onkostenfacturen.

Advies over factureringsregels.

Wij maken de balans van uw bedrijf op.

Wij maken het rapport op van de winst en verlies van uw bedrijf.

Lees meer

Belastingdienst

BTW-aangifte.

Aangifte inkomstenbelasting (formulier P, M en C).

Advies over fiscale voordelen voor bedrijven.

Advies aan audits.

Informatie over 30% uitspraak (regeling).

Lees meer

GA NAAR ONS

Belastingportaal
KLIK HIER
0