BEKIJK ONZE

Veelgestelde vragen

10) Op welke datum moet ik de btw aangifte doen?

Nadat u uw bedrijf  (eenmanszaak of VoF), heeft geregistreerd, bent u verplicht om elk jaar de btw aangifte te doen per kwartaal in januari, april, juli en oktober. De kwartalen zijn als volgt verdeeld, ervan uitgaande dat we in 2019 zijn :

 

Eerste kwartaal (Q1-2019), moet u de facturen van inkomsten en uitgaven van uw bedrijf declareren tussen Januari en Maart gedurende de maand April 2019.

Tweede kwartaal (Q2-2019), moet u de facturen van inkomsten en uitgaven van uw bedrijf declareren tussen April en Juni gedurende de maand Juli 2019.

Derde kwartaal (Q2-2019) moet u de facturen van inkomsten en uitgaven van uw bedrijf declareren tussen Juli en September gedurende de maand Oktober 2019

Vierde kwartaal (Q4-2019) moet u de facturen van inkomsten en uitgaven van uw bedrijf declareren tussen Oktober en December gedurende de maand Januari 2020.

0

11) Ik heb de btw aangifte voor het tweede kwartaal van 2019 ( Q2-2019) verzonden en nu moet ik € 500.-aan belasting betalen, totdat ik tijd heb om deze btw belastingen te betalen van Q2-2019?

U kunt de btw maximaal betalen tot de laatste dag waarop de aangifte btw is geopend (Q2-2019). In dit geval, omdat de aangifte van het tweede kwartaal van 2019 in Juli is, kunt u de betaling uitvoeren tot 31 Juli 2019. Houd er rekening mee dat als u niet op tijd belasting betaalt, u een late belastingboete kunt krijgen. Er zijn twee soorten boetes voor ondernemers, voor te late aangifte en voor te late betaling van belastingen.

0

12) Is er een officiële belastingdienst bankrekening waar ik de belasting kan betalen?

Ja, tot nu toe is de belastingdienstrekening waar belasting wordt betaald als volgt:

t.n.v. Belastingdienst Apeldoorn.

IBAN: NL86 INGB 0002 4455 88

Het word altijd aanbevolen om de officiële website van de belastingdienst te bekijken, daar voer je de officiële bankrekening in.

0

ONTDEK

Onze diensten

Administratieve diensten

Directe toegang tot ons PSM Consultancy online platform, waar elke klant zijn btw-aangifte kan bekijken.

Toegang tot actuele en historische btw-aangifteverslagen.

Registratie en bezichtiging van facturen op het online platform.

Om te zoeken naar facturen geregistreerd op het online platform, jaarlijkse winstgrafiek van uw bedrijf, registers van werktijden en het beheer van klanten en leveranciers.

Lees meer

Boekhoudkundige diensten

Beoordeling van inkomsten- en onkostenfacturen.

Advies over factureringsregels.

Wij maken de balans van uw bedrijf op.

Wij maken het rapport op van de winst en verlies van uw bedrijf.

Lees meer

Belastingdienst

BTW-aangifte.

Aangifte inkomstenbelasting (formulier P, M en C).

Advies over fiscale voordelen voor bedrijven.

Advies aan audits.

Informatie over 30% uitspraak (regeling).

Lees meer

GA NAAR ONS

Belastingportaal
KLIK HIER
0